Warning: A non-numeric value encountered in /home/hannuhe1/public_html/wp-includes/functions.php on line 68
«χρυσά» Τα Φάρμακα Κατά Των Λοιμώξεων Για Τα Νοσοκομεία
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«χρυσά» Τα Φάρμακα Κατά Των Λοιμώξεων Για Τα Νοσοκομεία

«χρυσά» Τα Φάρμακα Κατά Των Λοιμώξεων Για Τα Νοσοκομεία

Η επανεξέταση ενσωμάτωσε τις απόψεις των ασθενών, των επαγγελματιών του τομέα της υγείας και των ακαδημαϊκών που παρουσιάστηκαν στη δημόσια ακρόαση του EMA σχετικά με τα αντιβιοτικά φθοριοκινολόνης και κινολόνης τον Ιούνιο του 2018. Η ερευνητική ομάδα διεξήγαγε δοκιμές σε τέσσερα διαφορετικά μόρια από τα κρεμμύδια, τα οποία είναι βασικά συστατικά του ιρανικού μαγειρέματος. Όπως είπαν, στη μελέτη διαφάνηκε ότι τα συστατικά τους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην αντιστροφή της ανθεκτικότητας στα φάρμακα φυματίωσης, ωστόσο, ανέφεραν ότι η έρευνα είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν και κλινικές δοκιμές.

Ένας τύπος κρεμμυδιού που χρησιμοποιούν οι Πέρσες στο φαγητό τους, θα μπορούσε, σύμφωνα με νέα μελέτη, να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά, ειδικά σε περιπτώσεις φυματίωσης. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Scientific Reports και όπως αναφέρουν οι επιστήμονες από το Birkbeck, University of London and University College London, οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που εξάγονται από το περσικό αυτό κρεμμύδι θα μπορούσαν να αυξήσουν τις θετικές επιπτώσεις της υπάρχουσας θεραπείας με αντιβιοτικά. Η κεφορανίδη είναι ημισυνθετική ευρέος φάσματος κεφαλοσπορίνη για παρεντερική χορήγηση. Η μικροβιοκτόνος δράση της κεφορανίδης προκαλείται από την αναστολή της συνθέσεως του κυτταρικού τοιχώματος. Η κεφορανίδη έχει υψηλό βαθμό σταθερότητας στην παρουσία β-λακταμασών.

Για το Escherichia coli, η συγγένεια με τα PBPs 2 και 3 είναι πιο ισχυρή. Τα εξανθήματα της κνίδωσης ποικίλουν σε μέγεθος, από μικρές έως αρκετά μεγάλες πλάκες (μέγεθος γόμας μολυβιού ως το μέγεθος ενός πιάτου), ενώ μπορεί στη συνέχεια να ενώνονται μεταξύ τους και να σχηματίζουν ακόμη μεγαλύτερες περιοχές με πλάκες. Η διάρκεια του νοσήματος μπορεί να είναι σύντομη (ώρες, ημέρες) ή να διαρκεί μήνες έως και χρόνια με υφέσεις και εξάρσεις. Οι επιστήμονες βρήκαν μια μεγάλη ποικιλία στον τρόπο που αναπτύσσονται ακόμη και συγγενικά βακτήρια και στο πώς αντιδρούν στους μεταβολίτες του εντέρου. Στην ουσία, οι ερευνητές παρουσίασαν μια μοριακή κουζίνα με «συνταγές» για το πώς μπορούν οι επιστήμονες να καλλιεργήσουν στο εργαστήριο και να μελετήσουν καλύτερα μια σειρά από βακτήρια, τα οποία έχουν διαφορετικές «διατροφικές» προτιμήσεις και χαρακτηριστικά ανάπτυξης.

Ευλογιά Των Πιθήκων: Ο Χάρτης Της Εξάπλωσης Σε Πραγματικό Χρόνο, Ποιες Χώρες Έχουν Τα Περισσότερα Κρούσματα

Εν αναμονή των Υπουργικών Αποφάσεων που θα πλαισιώσουν τις νομοθετικές αλλαγές που ψηφίστηκαν πρόσφατα για τη φαρμακευτική πολιτική είναι ο κλάδος. Η νέα κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ ΦΥΚ και λοιπών φαρμάκων βρίσκεται στο επίκεντρο ανησυχίας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο μεγάλο αριθμό ογκολογικών, αιματολογικών, ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα και μεταμοσχευμένων ασθενών, δηλαδή σοβαρά ανοσοκατασταλμένων ασθενών που παρακολουθείται στο Γ.Ν.Α. Σημειώνεται πως, λόγω του υψηλού κόστους των αντιμυκητιακών, επιβάλλεται eumeds να υπάρχει πρόγραμμα επιμελητείας αντιμυκητιακών. Από την επεξεργασία των δεδομένων, οι συντάκτες της μελέτης συμπεραίνουν πως τα αντιμυκητιακά φάρμακα ευθύνονται για δυσανάλογα μεγάλο μέρος της δαπάνης για αντιμικροβιακά συνολικά και ανά ασθενή στο ΓΝΑ «Λαϊκό». Σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας αποδεικνύεται και για τη χώρα μας η μικροβιακή αντοχή, προκαλώντας επιπλοκές σε νοσηλευόμενους και επιβαρύνοντας σημαντικά τα νοσοκομεία, που δαπανούν μεγάλο μέρος των προϋπολογισμών τους για την αγορά φαρμάκων κατά των λοιμώξεων.

αντιβακτηριακά φάρμακα

Στις επιμέρους κατηγορίες των αντιμικροβιακών φαρμάκων, το 56.4% αντιστοιχούσε στα https://www.pharmacy2go.gr/el, το 41.4% στα αντιμυκητιακά , το 0,1% στα αντιμυκοβακτηριδιακά και το 2.1% στα αντιικά. Από το σύνολο της δαπάνης για αντιμικροβιακά το 44 % αντιστοιχούσε σε φάρμακα που χαρακτηρίζονται ως «Φάρμακα Υψηλού Κόστους» από τον ΕΟΠΥΥ. ‘Αλλες πρόσφατες μελέτες είχαν ανακαλύψει ενδείξεις ότι, εκτός από τα αντιβιοτικά, διάφορα φάρμακα (αντιδιαβητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιψυχωτικά κ.α.) μπορούν να αλλάξουν τη σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου, παρόλο που έχουν σχεδιασθεί να δρουν πάνω στα ανθρώπινα κύτταρα μάλλον, παρά στα βακτηριακά. Η ερταπενέμη είναι καρβαπενέμη για παρεντερική χρήση και αναστέλλει την σύνθεση του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος ακολουθώντας πρόσδεση με τις πρωτεΐνες που δεσμεύουν πενικιλλίνη .

Η κεφταζιδίμη είναι ένα β-λακταμικό ημισυνθετικό, ευρέος φάσματος αντιβιοτικό (κεφαλοσπορίνη γ’ γενεάς) για παρεντερική χορήγηση. Η κεφταζιδίμη έχει βακτηριοκτόνο δράση, αναστέλλοντας τα ένζυμα τα απαραίτητα για την σύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος. Η κεφοταξίμη είναι μία κεφαλοσπορίνη γ’ γενεάς και η αντιμικροβιακή δράση της συνίσταται στην αναστολή σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος των μικροβίων. Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης -Αξιολόγησης Κινδύνου του EMA πρότεινε να περιοριστεί η χρήση αντιβιοτικών φθοριοκινολόνης και κινολόνης (που χορηγούνται από του στόματος, με έγχυση ή ως εισπνεόμενα) μετά από ανασκόπηση των σοβαρών και των δυνητικά μακροπρόθεσμων παρενεργειών που αναφέρθηκαν με αυτά τα φάρμακα.

Μαθήματα Φαρμακευτικής Χημείας

Εν προκειμένω, συστήνει τη διενέργεια κλινικών μελετών για την περίπτωση της COVID-19, ενώ δοκιμές στοχευμένης χορήγησης φαρμάκων νανοτεχνολογίας πιθανώς να έδιναν εντυπωσιακά αποτελέσματα. eumeds.gr Πρόσφατα άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων που λαμβάνονται χωρίς ιατρική συνταγή. Το Lorotens plus ενδείκνυται για τη θεραπεία της ιδιοπαθούς υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση).

Περίπου ένα στα τέσσερα φάρμακα -ανάμεσα τους πολλά που συνταγογραφούνται ευρέως- έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις βακτηριακές κοινότητες του εντέρου, εμποδίζοντας την ανάπτυξη ακόμη και των «καλών» μικροοργανισμών. Αυτό μπορεί, παράλληλα με τα οφέλη του φαρμάκου, να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες για τους ανθρώπους, μεταξύ άλλων ανοίγοντας το δρόμο σε διάφορες παθήσεις ή ενισχύοντας την αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά. Η φοσαμιλική κεφταρολίνη είναι μία https://blopressite.com/2021/08/24/bactrimel-3/ κεφαλοσπορίνη και ανήκει στην ομάδα των «β-λακταμών». Δρα επιδρώντας στην παραγωγή σύνθετων μορίων που ονομάζονται «πεπτιδογλυκάνες», τα οποία αποτελούν απαραίτητα συστατικά των κυτταρικών τοιχωμάτων των βακτηρίων. Αυτό το επιτυγχάνει δεσμεύοντας ορισμένα ένζυμα και αναστέλλοντας τη δράση τους. Τα εν λόγω ένζυμα ονομάζονται τρανσπεπτιδάσες πενικιλινο-δεσμευτικών πρωτεϊνών και συμμετέχουν στα τελευταία στάδια παραγωγής των κυτταρικών τοιχωμάτων των βακτηρίων.

«Η COVID-19 επηρεάζει διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, τους νεφρούς και ο εγκέφαλος, ωστόσο οι πνεύμονες παραμένουν ο βασικός στόχος. Καθώς τα αντιβακτηριακά μόρια είναι εύθραυστα, η χορήγησή τους υπό μροφήν νανοφαρμάκων θα τα βοηθήσει να φτάσουν στο στόχο τους», εξηγεί. Θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν νομίζετε ότι είστε (ή θα είστε) έγκυος. • Η πρώτη γνωστή χρήση αντιβιοτικών πραγματοποιήθηκε από τους αρχαίους Κινέζους, πριν από περίπου 2.500 χρόνια. Διάφοροι αρχαίοι πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων και των Ελλήνων, χρησιμοποιούσαν ήδη φυτά και μύκητες για τη θεραπεία μολύνσεων, χωρίς να γνωρίζουν τις ουσίες που παράγουν οι συγκεκριμένοι οργανισμοί.

αντιβακτηριακά φάρμακα

Η βακτηριοκτόνος δράση της αζτρεονάμης προέρχεται από την αναστολή της σύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος λόγω της υψηλής συγγένειας της αζτρεονάμης με τις πενικιλλινοδεσμευτικές πρωτεΐνες του κυτταρικού τοιχώματος. Αυτοί οι ασθενείς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού τένοντα που προκαλείται από αντιβιοτικά φθοριοκινολόνης και κινολόνης. Τα σουλφοναμίδια είναι αντιβακτηριακά φάρμακα ευρέος-φάσματος τα οποία αναστέλλουν τη σύνθεση του βακτηριακού υποστρώματος, τόσο των θετικών κατά Gram βακτηρίων (+) όσο και των αρνητικών κατά Gram βακτηρίων (-). Χρησιμοποιούνται στην κτηνιατρική, στη γεωργία, στην ιχθυοκαλλιέργεια, σε ζωοτροφές ως αυξητικός παράγοντας αλλά και για την πρόληψη και τη θεραπεία μιας σειράς μολυσματικών ασθενειών. Η λορακαρμπέφη είναι ένα συνθετικό β-λακταμικό αντιβιοτικό, της ομάδας των καρβακεφεμών, προοριζόμενο για χορήγηση από το στόμα.

Πέντε Τρόποι Να Μην Το «ρίξετε» Στο Φαγητό Επειδή Έχετε Στρες

Η κεφαλοθίνη ενδείκνυται κυρίως σε καταστάσεις όπως λοιμώξεις οστών και αρθρώσεων, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, λοιμώξεις των μαλακών ιστών και του δέρματος. Η κεφακλόρη είναι αντιβιοτικό το οποίο ανήκει στην ομάδα των ημισυνθετικών κεφαλοσπορινών δευτέρας γενεάς και προορίζεται για χορήγηση από του στόματος. Οι in vitro δοκιμασίες έχουν δείξει ότι η βακτηριοκτόνος δράση της κεφακλόρης οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος των βακτηρίων. Η αζτρεονάμη είναι ένα συνθετικό αντιβιοτικό της ομάδας των μονομπακταμών. Eίναι δραστική έναντι των αεροβίων Gram αρνητικών βακτηρίων, ενώ δεν είναι δραστική έναντι των Gram+ κόκκων και των αναεροβίων εν γένει.

2 εβδομάδες πριν από τη δοκιμή, δεν πρέπει να λαμβάνονται https://www.pharmacy2go.gr/el. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ελπίζουν τα νέα μόρια που δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο να μπορούν να συνδυαστούν με τα υπάρχοντα αντιβιοτικά έτσι ώστε να σχηματίσουν νέα φάρμακα κατά της φυματίωσης. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ελπίζουν, τα νέα μόρια που δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο να μπορούν να συνδυαστούν με τα υπάρχοντα αντιβιοτικά έτσι ώστε, να σχηματίσουν νέα φάρμακα κατά της φυματίωσης. Συγκεκριμένα, από την επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει πως η κατηγορία φαρμάκων για την οποία δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα το περασμένο έτος το ΓΝΑ «Λαϊκό» ήταν τα αντιμικροβιακά, σε ποσοστό άνω του 32%.

Τα εξανθήματα, είναι κόκκινα ή έχουν το χρώμα του δέρματος με σαφή άκρα, που συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά και εξίσου γρήγορα υποχωρούν. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν από λεπτά έως και μήνες – ή ακόμα και χρόνια. Σάκχαρα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε αυτό το φαρμακευτικό προϊόν. Της ίδιας κατηγορίας (παράγοντες που λαμβάνονται από το στόμα για το διαβήτη ή ινσουλίνες).

  • Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της DFC, οι Αμερικανοί καταναλώνουν περίπου το 40% της παγκόσμιας προσφοράς χύδην συστατικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή γενόσημων φαρμάκων, αλλά μόλις το 10% αυτών παρασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Κορτιζονούχα, μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση εξαιτίας των παρενεργειών με τη μακροχρόνια χρήση.
  • Ο Μασκ υποστηρίζει ότι η ιστορία αποτελεί ένα “πολιτικά υποκινούμενο πλήγμα”.
  • Επιπλέον, η μετάβαση αυτή μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία, η οποία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2012, να στραφεί σε νέους επιχειρηματικούς δρόμους, δεδομένου ότι τα smartphone και η ψηφιακή φωτογραφία έχουν πλήξει την παραδοσιακή της δραστηριότητα.
  • Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι τα κέρδη της είχαν πληγεί από το αυξημένο κόστος για τα πάντα, από τα προϊόντα μέχρι τη ναυτιλία και την εργασία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Σάιμον Γκιμπονς, επικεφαλής του Τμήματος Φαρμακευτικής και Βιολογικής Χημείας στο Κολέγιο του Λονδίνου «τα φυσικά συστατικά από φυτά έχουν τεράστιες δυνατότητες ως νέες μορφές αντιβιοτικών. Η φύση είναι ένας εξαιρετικά δημιουργικός χημικός και δεν είναι περίεργο που ένα τρόφιμο, όπως το περσικό κρεμμύδι, παράγει χημικές ουσίες που αντιστέκονται σε μικρόβια του περιβάλλοντος μας». ‘Αλλες πρόσφατες μελέτες είχαν ανακαλύψει ενδείξεις ότι, εκτός από τα αντιβιοτικά, διάφορα φάρμακα (αντιδιαβητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αντιψυχωτικά κ.α.) μπορούν να αλλάξουν τη σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου, παρόλο που έχουν σχεδιασθεί να δρουν πάνω στα ανθρώπινα κύτταρα μάλλον, παρά στα βακτηριακά. Ενώ, ο καθηγητής Simon Gibbons, ένας από τους συγγραφείς και επικεφαλής του τμήματος Φαρμακευτικής, Βιολογίας και Χημείας στο UCL, επεσήμανε ότι φυσικά προϊόντα που προέρχονται από φυτά και μικρόβια έχουν ένα τεράστιο δυναμικό, ως πηγή νέων αντιβιοτικών. Η φύση, όπως λέει, είναι ένας εκπληκτικά δημιουργικός χημικός και είναι πιθανό φυτά όπως το περσικό κρεμμύδι να παράγουν αυτά τα χημικά ως άμυνα κατά των μικροβίων στο περιβάλλον τους.

Πως Θεραπευουν Οι Δερματολογοι Την Κνιδωση;

Μερικοί κωδικοί χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για κτηνιατρικά φάρμακα, όπως το QI Ανοσολογικά, QJ51 Αντιβακτηριακά για ενδομαστική χρήση ή QN05AX90 Αμπεροζίδη. Σήμερα, η benzoyl εκχυλίζεται από την Lindera benzoin (τον κοινό μπαχαρικόθαμνο ) για χρήση ως προσθετικό τροφίμων και δερματικό φάρμακο, λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο και το Κολέγιο του Λονδίνου πιστεύουν ότι οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του περσικού κρεμμυδιού μπορούν να αυξήσουν τις επιδράσεις της υπάρχουσας αντιβιοτικής αγωγής κατά της φυματίωσης. Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια συγκεκριμένη ποικιλία κρεμμυδιού μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανθεκτικότητας που έχει αναπτύξει η φυματίωση σε κάποια αντιβιοτικά.

Κορονοϊός: Εντοπίστηκε Το Πρώτο Κρούσμα Της Υποπαραλλαγής Όμικρον 4 Στην Ελλάδα

Πάνω από το 32% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης του ΓΝΑ «Λαϊκό» αντιστοιχεί σε αντιμικροβιακά φάρμακα, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων. Εάν δεν μπορεί να προσδιοριστεί η αιτία, ακόμα και μετά από ένα λεπτομερές ιστορικό, εργαστηριακό έλεγχο και δοκιμές, η κατάσταση ονομάζεται χρόνια ιδιοπαθής κνίδωση. Ορισμένες περιπτώσεις εξανθημάτων διαρκούν για περισσότερο από έξι εβδομάδες και μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παραπάνω φάρμακα ενδεχομένως να συνοδεύονται από λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες συγκριτικά με τηςρεμντεσιβίρη και δεξαμεθαζόνη που χορηγούνται ήδη σε ασθενείς με κορωνοϊό. Αμέσως με τον γιατρό σας ή πηγαίνετε στις πρώτες βοήθειες του πιο κοντινού σας νοσοκομείου.

Η υπόθεση φέρεται να ξεκίνησε από την γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία με επιστολή της ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να διερευνήσει εάν υπάρχει παράβαση του νόμου περί εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών για την τέλεση ύποπτων συναλλαγών, σύμφωνα με το CBS News. • Η ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών μπορεί να περιορίσει τη μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά. • Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην κατανάλωση αντιβιοτικών και σε λοιμώξεις από πολυανθεκτικά βακτήρια. Η μεγάλη ανάπτυξη της Βιολογίας μάς έχει εφοδιάσει με σημαντικές γνώσεις σχετικά με τις λειτουργίες της ζωής σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο και η γνώση αυτή, συνδυαζόμενη με τις πληροφορίες της Ιατρικής, έχει κάνει δυνατή σε πολλές περιπτώσεις την κατανόηση του τρόπου δράσης των φαρμάκων.

Χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα για τις παραγγελίες φαρμάκων από το Πληροφοριακό Σύστημα του νοσοκομείου για το ημερολογιακό έτος 2021 και δεν συμπεριλήφθηκαν οι παραγγελίες των τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων (Ογκολογικό, Αιματολογικό κ.λπ.). Ο σκοπός της Φαρμακευτικής Χημείας είναι ακριβώς η αξιοποίηση των πληροφοριών της Βιολογίας και της Ιατρικής με τη συνεπικούρηση γνώσεων της Πληροφορικής, της Χημείας, της Φυσικής και των Μαθηματικών, ώστε να γίνει δυνατή η εξαντλητική μελέτη της επίδρασης του φαρμάκου στον οργανισμό. Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να διαγραφείτε από τη λίστα αποδεκτών του newsletter ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter που λαμβάνετε από εμάς. Κορτιζονούχα, μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση εξαιτίας των παρενεργειών με τη μακροχρόνια χρήση. Η κνίδωση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, το εξάνθημα-πομφοί, μπορεί να αλλάξει σχήμα, να μετακινηθεί, να υποχωρεί και να επανεμφανίζεται μέσα σε σύντομα χρονικά διαστήματα.

• Αντιβιοτική αλοιφή για την πρόληψη της λοίμωξης σε κοψίματα, γρατζουνιές και εγκαύματα. Η μέση δαπάνη ανά ασθενή για τα αντιβακτηριακά ήταν 317,6 ευρώ ενώ για τα αντιμυκητιακά ήταν https://www.i-cure.gr/ 2576,4 ευρώ. Εγγυόμαστε ότι θα παραλάβεις την παραγγελία σου ή θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Άδεια κυκλοφορίας μόνο στην Ελλάδα που χορηγείται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Add Comment

0.0/5

Hannu on espoolainen luottamushenkilö, Microsoftille työskentelevä insinööri ja osa-aikainen yrittäjä.
Hannu Heikkinen