Warning: A non-numeric value encountered in /home/hannuhe1/public_html/wp-includes/functions.php on line 68
Πώς Θα Κόψετε Το Κάπνισμα Χωρίς Να Παχύνετε
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πώς Θα Κόψετε Το Κάπνισμα Χωρίς Να Παχύνετε

Επιστράτευσε και την καπνίστρια κολλητή σου ή το σύντροφό σου για να σε συνοδέψει σε αυτή σου την προσπάθεια. Εκτός του ότι δε θα παρασυρθείς βλέποντάς τους να καπνίζουν, θα σου κάνει καλό να έχεις ένα συνοδοιπόρο. Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να διαγραφείτε από τη λίστα αποδεκτών του newsletter ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter που λαμβάνετε από εμάς. «Η μελέτη μας αποτελεί την πρώτη φορά που οι επιστήμονες μελέτησαν λεπτομερώς τις γενετικές επιπτώσεις του καπνίσματος στα επιμέρους υγιή κύτταρα των πνευμόνων. Η κατανάλωση υγιεινών σνακ σάς βοηθά να αυξήσετε τα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σας, να ανεβάσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να καταπολεμήσετε την πείνα σας.

  • Βοηθάει τον εγκέφαλο, να παράγει γρήγορα τις δικές του ουσίες που θα αντικαταστήσουν την ευφορική, αντικαταθλιπτική και τονωτική δράση της νικοτίνης ,οπότε βοηθάει αποτελεσματικά τον καπνιστή να βρει την δύναμη να το κόψει.
  • Δε «κόβεις» το τσιγάρο, αλλά το ξεφορτώνεσαι από τη ζωή σου μια για πάντα, μαζί με τις αδυναμίες, τις κακουχίες, τα συμπτώματα κακής υγιεινής και τα προβλήματα υγείας που αυτό δημιουργεί.
  • Σύμφωνα με μελέτες, όσοι σταματούν το κάπνισμα εντελώς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν πιστοί στην απόφασή τους μακροχρόνια και να μην το ξεκινήσουν πάλι.
  • Ο συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής -όπως ΘΑΝ, βουπροπιόνη και βαρενικλίνη- σε συνδυασμό με ομάδες υποστήριξης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις πιθανότητες μακροχρόνιας διακοπής του καπνίσματος κατά 25%.
  • Οι πνεύμονες έχουν μια σχεδόν «μαγική» ικανότητα να επιδιορθώνουν τις καρκινικές μεταλλάξεις που προκαλεί το κάπνισμα, αρκεί κανείς να το κόψει, σύμφωνα με μια νέα ελπιδοφόρα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με στατιστικές από τα Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών των ΗΠΑ, 70% των καπνιστών θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και 40% προσπαθούν κάθε χρόνο να απαλλαγούν από αυτό. Ωστόσο, 80% όσων προσπαθούν δίχως βοήθεια υποτροπιάζουν μέσα σε έναν μήνα, ενώ μόλις το 3% φτάνει τους έξι μήνες δίχως τσιγάρο. Η περίπτωσή του μόνο σπάνια δεν θεωρείται για τους ειδικούς σε θέματα εθισμού στη νικοτίνη, οι οποίοι πλέον γνωρίζουν καλά πως η μάχη για τη διακοπή του καπνίσματος είναι συνήθως κοπιώδης, χρονοβόρα και με πολλές αποτυχίες στην πορεία.

Όταν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, μπορεί να είναι δύσκολο να μείνετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας. Ευτυχώς, ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δύσκολες στιγμές, που κατακλύζεστε από το άγχος. Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το στρες που αντιμετωπίζετε όταν προσπαθείτε να σταματήσετε το κάπνισμα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε να κόψετε το κάπνισμα https://eumeds.gr/ μπορείτε -για παράδειγμα- να στραφείτε σε ειδικά προϊόντα, όπως τσίχλες με νικοτίνη που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την ανάγκη σας για τσιγάρο. Φροντίστε απλώς να επιλέξετε την κατάλληλη δοσολογία, ανάλογα με το πόσο καπνίζετε. Θα τις έχετε πάντα μαζί σας και θα αποτελέσουν μία γρήγορη και ευέλικτη λύση που θα σας ανακουφίζει κάθε φορά που θα αισθάνεσθε ότι ενδέχεται να υποκύψετε στην παλιά, βλαβερή σας συνήθεια.

Πώς Θα Κόψετε Το Κάπνισμα Χωρίς Να Παχύνετε

Να θυμάστε ότι χρειάζονται περίπου έξι μήνες για την αναδιαμόρφωση του εγκεφάλου στην αλλαγή συμπεριφοράς και να γίνει κάτι δεύτερη φύση. Αλλά από τη στιγμή που αυτό θα συμβεί, θα νιώθετε άνετα στη νέα σας ζωή ως μη καπνιστής και πιο ευτυχισμένοι και υγιείς για αυτό. Είναι συνηθισμένο να είστε αναστατωμένοι και πιεσμένοι κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της διακοπής του καπνίσματος. http://indalosecurity.com/2021/04/24/μυϊκές-κράμπες/ Σχεδόν όλοι οι πρώην καπνιστές αναφέρουν στιγμές κατά τις οποίες είχαν αμφιβολίες για την απόφασή τους. Η κοινωνική στήριξη αποδεικνύεται ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους προσδιοριστικούς παράγοντες της επιτυχίας για τους καπνιστές που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, όταν προσπαθείτε να σταματήσετε το κάπνισμα.

πώς να κόψετε γρήγορα το κάπνισμα

Η εξάσκηση σε αυτού του τύπου την αυτοσυγκέντρωση, λοιπόν, αποδείχθηκε πως βοηθά τους καπνιστές να ελαττώσουν ή να διακόψουν το κάπνισμα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις συμβατικές «θεραπείες» κατά του τσιγάρου. Στην συγκεκριμένη μελέτη, όσοι παρακολούθησαν ασκήσεις «mindfulness», εστίασαν στην αντιμετώπιση της επιθυμίας για τσιγάρο και την αποδέχτηκαν, μελετώντας τα συναισθήματά τους εκείνη τη στιγμή. Μάθετε περισσότερα για την άσκηση της mindfulness στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Σωματείου Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας και Έρευνας. Έχετε καταφέρει να μείνετε χωρίς τσιγάρο όλη την ημέρα! Έχετε δείξει πως μπορείτε να είστε ανεξάρτητος και όχι υπόδουλος στη βλαπτική συνήθεια του καπνίσματος.

Προετοιμάστε Την Ημέρα Διακοπής

Φροντίστε ανά περίπου 3 ώρες να έχετε ένα σνακ, έτσι ώστε το στομάχι σας να είναι συνέχεια χορτάτο και να μην καταφεύγετε σε ανθυγιεινές επιλογές. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους και της ανησυχίας . Έχει μια χαλαρωτική επίδραση επί των μυών του πεπτικού συστήματος και διεγείρει την ροή της χολής και τα άλλα πεπτικά https://www.pharmacy295.gr/el υγρά. Ταυτόχρονα, η μέντα ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση που δημιουργείται από την έλλειψη του τσιγάρου. Το πολύ στρες μπορεί να πυροδοτήσει την επιθυμία για κάπνισμα. Τα κατά του καπνίσματος μπορούν να σε κινητοποιήσουν να διακόψεις το κάπνισμα και τα υπέρ του καπνίσματος να σε βοηθήσουν να ψάξεις να βρεις άλλους τρόπους να ικανοποιείς την ανάγκη για κάπνισμα.

Ο σωματικός πόνος αυτής της διαδικασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτος, η διαδικασία του να αποβάλλεις τη σύνδεση του τσιγάρου με δραστηριότητες όπως ο καφές, είναι αυτή που κρατάει περισσότερο. Αντί να σκεφτείς «τώρα δηλαδή που δεν καπνίζω, πως θα πιω καφέ;» είναι προτιμότερο να πεις στον εαυτό σου «δεν είναι τέλειο https://www.google.com/url?q=https://eumeds.gr που θα πιω έναν καφέ και για πρώτη φορά θα μυρίσω το άρωμα του;». Καπνίζουμε γιατί αυτή η συνήθεια ισοδυναμεί – στο μυαλό μας – με απόλαυση, με μια αίσθηση απελευθέρωσης από το άγχος και κάθε δύσκολη στιγμή της μέρας. Καπνίζουμε γιατί το έχουμε συνηθίσει και μας φαίνεται «βουνό» να το εγκαταλείψουμε.

Τι Γνωρίζουμε Για Την Μετάλλαξη Mu

Μείνετε απασχολημένος καθόλη τη διάρκεια εκείνης της ημέρας. Πηγαίνετε κάπου που το κάπνισμα απαγορεύεται, φάτε κάτι διαφορετικό, αλλάξτε τον καφέ που συνήθως πίνετε. Η βασική ιδέα είναι πάντως να αποσυνδέσετε το κάπνισμα από τις καθιερωμένες συνήθειές σας. Ανασύρατε από τη μνήμη σας τις άσχημες ημέρες που σας ταλαιπωρούσε η καπνιστική συνήθεια, σκεφθείτε την επιθυμία σας να απαλλαγείτε, τις μάχες που δώσατε και το πόσο έχετε χαρεί που απολαμβάνετε τη ζωή χωρίς καπνό.

Μην βγαίνεις με φίλους, οι οποίοι είναι καπνιστές, για μερικές εβδομάδες. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να διακόψετε τη φιλία σας απλώς εξήγησέ τους πως κάνεις ένα διάλλειμα αυτές τις δύσκολες μέρες της απεξάρτησης από το τσιγάρο. Μην διαλέξεις, για παράδειγμα, μια μέρα που θα έχεις πολύ άγχος, όπως μια μέρα πριν από εξετάσεις ή μια μέρα με υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Κίνδυνος Καρδιαγγειακής Νόσου Από Πολύ Επεξεργασμένα Τρόφιμα

Σε μερικές ημέρες, με το κόψιμο του καπνίσματος, η γεύση και η όσφρησή σου επανέρχονται σε κανονικά επίπεδα. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, προτίμησε φρουτοχυμούς αντί για καφέ και αλκοόλ, και για σνακ έχε πρόχειρα κράκερ. Το επιπλέον αίσθημα στέρησης δε θα κάνει καλό στην προσπάθειά σου. Εάν θέλεις, απευθύνσου σε διαιτολόγο για να σου δώσει ένα πλήρες διαιτολόγιο.

Χρειάζεται συνέπεια, πλάνο καθώς και λίγο χρόνο και προσπάθεια. Θα είστε ένα καλό πρότυπο μη καπνιστή για τα παιδιά σας. Οι φυσικές δραστηριότητες θα είναι ευκολότερες και πιο ευχάριστες. ΕΞΟΔΟΣ Σε αυτά τα μπαρ θα μας βρει ο Σεπτέμβρης Σε πεζοδρόμους και πλατείες, με τραπεζάκια έξω αλλά και μέσα, σε αυτά τα μπαρ ο Σεπτέμβρης θα κυλήσει όμορφα. Σκεφθείτε πως δεν ταλαιπωρείτε τους γύρω σας με τον καπνό σας, υποχρεώνοντάς τους σε παθητικό κάπνισμα. Εφοδιαστείτε με οδοντογλυφίδες, τσίχλες χωρίς ζάχαρη, καλαμάκια, ό,τι μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στο τσιγάρο.

Η συναισθηματική και σωματική εξάρτηση που έχετε στο κάπνισμα κάνει πραγματική μάχη το να μείνετε μακριά από τη νικοτίνη μετά την ημέρα διακοπής. Για να σταματήσετε, πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτήν την εξάρτηση. Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υλικών αυτοβοήθειας και υπηρεσιών υποστήριξης μπορεί να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε. Καθώς τα σωματικά συμπτώματά σας θα βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο θα συμβαίνει και με τα συναισθηματικά συμπτώματα.

Διότι παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία σας, αισθάνεστε εξαρτημένοι από αυτό. Αυτά τα 10 βότανα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να βρεθούν σε ξηρή μορφή, κάψουλα, ή υγρή μορφή εκχυλίσματος. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας για τη χρήση και συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή το γιατρό σας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρετε απόφαση να κόψετε το κάπνισμα.

Πώς Το Κοινό Κρυολόγημα Καταπολεμά Τον Κορωνοϊό

Αυτό που είναι τόσο εντυπωσιακό με τη νέα μελέτη μας και δεν το περιμέναμε, είναι ότι δείχνει πως τελικά ποτέ δεν είναι αργά για να το κόψει κανείς. Εκτός από τις κλασική επιλογή της τσίχλας με νικοτίνη, βέβαια, στις μέρες μας υπάρχουν και άλλα σύγχρονα προϊόντα διακοπής του καπνίσματος τα οποία αξίζει να γνωρίζετε. Για παράδειγμα, η επιλογή ενός στοματικού σπρέι νικοτίνης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής http://gygestilistas.com/διώξτε-εύκολα-τα-ενοχλητικά-ζωύφια/ καθώς μπορεί να προσφέρει ταχύτατη ανακούφιση από την ανάγκη για τσιγάρο σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Είναι γνωστό ότι είναι ένα ασφαλές φυτικό ηρεμιστικό που ανακουφίζει από τη νευρικότητα και το άγχος που σχετίζεται με την διακοπή του καπνίσματος. Οι περισσότεροι καπνιστές βρίσκουν δύσκολες τις πρώτες ημέρες ή ακόμη και τις πρώτες εβδομάδες όπου τα συμπτώματα στέρησης είναι πιο έντονα.

Add Comment

0.0/5

Hannu on espoolainen luottamushenkilö, Microsoftille työskentelevä insinööri ja osa-aikainen yrittäjä.
Hannu Heikkinen