Warning: A non-numeric value encountered in /home/hannuhe1/public_html/wp-includes/functions.php on line 68
Χειρουργος Ουρολογος Θεσσαλονικηεπίμονη Στυτική Δυσλειτουργία
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χειρουργος Ουρολογος Θεσσαλονικηεπίμονη Στυτική Δυσλειτουργία

Χειρουργος Ουρολογος Θεσσαλονικηεπίμονη Στυτική Δυσλειτουργία

Μπορείτε να πάρετε αυτό το φάρμακο από 4 ώρες μέχρι και 30 λεπτά πριν την ερωτική επαφή. Η στυτική δυσλειτουργία ορίζεται ως η συνεχής ή περιοδική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης ικανής να επιτρέψει μια επιτυχημένη σεξουαλική επαφή. Αν και η στυτική δυσλειτουργία είναι καλοήθης κατάσταση, μπορεί να επιδράσει στη σωματική και ψυχική υγεία, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα ζωής τόσο των ασθενών όσο και των συντρόφων τους. Παράγοντες όπως η ύπαρξη σοβαρών προβλημάτων στο πλαίσιο της σχέσης, η προηγούμενη αρνητική ή τραυματική σεξουαλική εμπειρία, υπερβολικές προσδοκίες ή κάποια βιολογική παράμετρος είναι σε θέση να πυροδοτήσουν διαταραχή στη στυτική λειτουργικότητα. Τέτοιου είδους παράγοντες συνήθως επηρεάζουν την εικόνα του ατόμου για τον εαυτό του και παρεμβαίνουν στην ομαλή σεξουαλική ζωή και λειτουργία.

στυτική δυσλειτουργία

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, όπου προκύπτει πρόβλημα στύσης σε έναν νέο άντρα, αυτό οφείλεται σε μία τυχαία «κακή» εμπειρία, όπου ξαφνικά προσπάθησε και δεν κατάφερε να πετύχει ή να διατηρήσει τη στύση του. Αν και η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνή μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών, δεν την καθιστά ως κάτι «φυσιολογικό», που πρέπει να μάθει ο άνδρας να ζει με αυτό. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ηλικιωμένους άνδρες να χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για να βοηθήσουν την στύση τους από όσα χρειαζόντουσαν πιο νέοι. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα πρέπει το άτομο να αποδεχτεί την έλλειψη σεξουαλικής λειτουργίας ως μία από τις αναπόφευκτες συνέπειες των γηρατειών. Πολλοί άνδρες είναι σε θέση να έχουν στύση και να απολαμβάνουν το σεξ και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η αποφυγή των παραπάνω παραγόντων κινδύνου δεν προλαμβάνει τις αλλαγές στη στύση μετά την ηλικία των 50, αλλά προφυλάσσει τη στυτική λειτουργία και βοηθά στην πρόληψη της ΣΔ.

Γενικές Πληροφορίες Για Τη Στυτική Δυσλειτουργία

Εάν αναγνωριστεί κάποιο αντιμετωπίσιμο αίτιο στυτικής δυσλειτουργίας, όπως παραδείγματος χάριν χαμηλή τεστοστερόνη ή κάποιο νευρολογικό πρόβλημα, τότε είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση του υποκείμενου προβλήματος πριν τη χορήγηση φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία. Η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης χειρουργικά αποτελεί την πλέον αποτελεσματική, μόνιμη και ασφαλή θεραπεία για τους ασθενείς, που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα ή έχουν σοβαρές παρενέργειες ή δεν τα επιθυμούν. Η πεϊκή πρόθεση είναι ένα υδραυλικό εμφύτευμα, που τοποθετείται με απλή επέμβαση διάρκειας περίπου μίας ώρας και νοσηλείας μίας ημέρας. Η τομή είναι μικρή, αόρατη στη κάτω επιφάνεια του πέους και το υλικό δεν γίνεται αντιληπτό, ούτε καν από τη σύντροφο την ώρα της επαφής.

  • Παράλληλα το 80% των ασθενών που υποβάλλονται σε αυτή τη θεραπεία διακόπτουν και τη λήψη φαρμάκων για τη στύση με την ολοκλήρωση της.
  • Στη συνέχεια, τοποθετείται ένας δακτύλιος στη βάση του πέους, για να διατηρηθεί η στύση.
  • Για τα ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν ειδικές θεραπείες (γνωστική/συμπεριφορική και sex therapy), που περιλαμβάνουν συναντήσεις ανά 2 περίπου εβδομάδες με ειδικό σεξολόγο και διαρκούν από 1-3 μήνες ανάλογα με το πρόβλημα.
  • Από το 1998 και μετά είναι διαθέσιμα φαρμακευτικά σκευάσματα για χορήγηση από το στόμα.
  • Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και παθήσεις που μπορεί να συντελέσουν στην εμφάνιση ή στην επιδείνωση της στυτικής δυσλειτουργίας.
  • Όταν η μη ικανοποιητική στυτική λειτουργία κάνει την εμφάνιση της, πολλοί άνδρες αποφασίζουν ότι η σεξουαλική τους ζωή τελείωσε.

Η ψυχογενής https://cmamlaw.com/cialis-tadalafil/, σχετίζεται με το άγχος και την ανησυχία, που προκαλεί η σκέψη της ερωτικής πράξης ή η αποτυχία σε προηγούμενες προσπάθειες. Η οργανική στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται σε περισσότερο από 85% των περιπτώσεων. Αν και η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια άλλων υποκείμενων παθήσεων. Προβλήματα στύσης μπορεί επίσης να αποτελούν σύμπτωμα για καρδιακά προβλήματα, όπως η υπέρταση ή η αθηροσκλήρωση, καθώς και ορμονικές και νευρολογικές διαταραχές, όπως η νόσος του Πάρκινσον.

Ανδρολογικές Υπηρεσίες Στα Ιατρεία Μας

Επομένως η απώλεια βάρους είναι μία σημαντική στρατηγική για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο για αγγειακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη, δύο μεγάλες αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας. Το υπερβολικό λίπος επηρεάζει και την ορμονική λειτουργία κάτι που μπορεί να είναι επίσης μέρος του προβλήματος. Συνήθως, το πρόβλημα παρουσιάζεται στο ξεκίνημα της σεξουαλικής ζωής των νέων ή σε μία καινούργια γνωριμία ή ακόμη λόγω της χρήσης του προφυλακτικού. Μια ευκαιριακή αποτυχία, κάποια στιγμή, πιθανότατα θα φέρει άγχος για την επόμενη φορά, και μια δεύτερη αποτυχία θα οδηγήσει σε μία σειρά αποτυχημένων προσπαθειών. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο άντρας δεν μπορεί να επικεντρώσει την προσοχή του στα σεξουαλικά ερεθίσματα και, όπως είναι φυσικό, η στύση δεν προκαλείται ή προκαλείται μεν, αλλά χάνεται, κατά τη διάρκεια της πράξης (πιο συχνά μετά τη διείσδυση).

• Η χρήση κάποιων φαρμάκων, όπως αντικαταθλιπτικά, β-αποκλειστές, διουρητικά κλπ. Κάνετε login για να αποκτήσετε πρόσβαση σε παρουσιάσεις, επιστημονικές εκδηλώσεις, έντυπα, επιστημονικές μελέτες, video, υλικά για τους ασθενείς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τα προϊόντα μας. Σημαντικό είναι επίσης να τον ενημερώσεις για όλα τα https://www.pharmcare.gr/ φάρμακα, τα συμπληρώματα διατροφής ή τα σκευάσματα παντός είδους που έχεις λάβει τον τελευταίο καιρό. …στη δεκαετία του ’80 η θεραπεία ήταν επεμβατική και περιλάμβανε πεϊκές προθέσεις και ενδοπεϊκές ενέσεις. Μπορείτε να τρέξετε τόσο γρήγορα όσο όταν ήσασταν 20 χρονών; Να κλωτσήσετε τη μπάλα τόσο δυνατά όσο κάποτε; Πιθανότατα όχι.

Το σημαντικότερο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πρώτα από όλα η αναγνώριση και η παραδοχή του από τον ασθενή και τον/τη σύντροφο του. Πολλοί άντρες δυσκολεύονται να μιλήσουν για αυτό το πρόβλημα είτε ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό. Το σημαντικό είναι να εμπιστευτείτε το γιατρό σας και να μιλήσετε ανοιχτά μαζί του. Το 3 με 5% των των περιπτώσεων οργανικής στυτικής δυσλειτουργίας έχουν στο ιστορικό τους χειρουργεία στην περιοχή της πυέλου είτε τραυματισμούς στην πύελο ή στα γεννητικά όργανα. Για παράδειγμα, ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ριζική προστατεκτομή για καρκίνο του προστάτη ενδέχεται να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία.

Πέντε Τρόποι Να Νικήσετε Τη Στυτική Δυσλειτουργία

Η ενεργός σεξουαλική ζωή οδηγεί σε ποιοτικότερο χρόνο ζωής γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα λύσης του προβλήματος. Την στιγμή μάλιστα που ο σύγχρονος Ανδρολόγος διαθέτει αρκετά όπλα στην φαρέτρα του για την επιτυχημένη αντιμετώπισή του. Πρώτα από όλα πρέπει να αποφεύγονται οι παράγοντες κινδύνου, όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η παχυσαρκία. Επίσης να αντιμετωπίζονται συστηματικά νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη, οι παθήσεις του θυρεοειδούς κλπ.

Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα των ενέσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Σήμερα, με τη χρήση νεότερων διαγνωστικών μεθόδων, μπορεί να διαγνωστεί https://www.pharmacy2go.gr/el οργανική βλάβη στο 50-80% των ασθενών με διαταραχές στύσης. Στην Androclinic ως πρώτη θεραπευτική επιλογή ακολουθούμε την φαρμακευτική αγωγή.

στυτική δυσλειτουργία

Σημαντική είναι η διαπίστωση αν πρόκειται για διαταραχή της ίδιας της στύσης, της εκσπερμάτισης, της ερωτικής επιθυμίας, του οργασμού ή ο συνδυασμός αυτών. Πρέπει να δώσετε προσοχή στην αγγειακή σας υγεία ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, το υψηλό σάκχαρο, η υψηλή χοληστερόλη και τα υψηλά τριγλυκερίδια μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα αγγεία. Περιορίστε το αλάτι ή τα αλμυρά τρόφιμα για να μειώσετε τη αρτηριακή πίεση. Περιορίστε επίσης τη ζάχαρη και τους απλούς υδατάνθρακες για να ρίξετε το σάκχαρο του αίματος το οποίο βλάπτει τα αγγεία. Τέτοιες αιτίες μπορεί να είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Parkinson, το Alzheimer, η διαβητική νευροπάθεια, οι κακώσεις της σπονδυλικής στήλης π.χ.

Αν μπορείς, πάρε μαζί σου στο ραντεβού με το γιατρό και τη σύντροφό σου. Ίσως εκείνη θυμηθεί κάτι που εσένα λόγω άγχους σου διαφεύγει εκείνη τη στιγμή. …κανένας άλλος τομέας της ιατρικής δεν έχει εξελιχθεί τόσο γρήγορα ως προς τη διάγνωση της πάθησης, την καταγραφή των περιστατικών και την εφαρμογή θεραπειών. …μόλις τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μάθαμε πού οφείλεται η στυτική δυσλειτουργία, πόσο συχνά την αντιμετωπίζουν οι άντρες, πώς εντοπίζεται και πώς αντιμετωπίζεται. Ένα απλό χειρουργείο με διάρκεια 30’, έρχεται να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ΣΔ και να αλλάξει ριζικά την σεξουαλική ζωή του άνδρα αλλά και του/της συντρόφου του. Σε μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 50 ετών), οργανικά αίτια υπάρχουν στο 85% και ψυχογενή στο 15%.

Αιτίες Στυτικής Δυσλειτουργίας

Δυστυχώς, άλλοι παράγοντες μπορούν να επιδεινώσουν τη μη ικανοποιητική στυτική λειτουργία. Κάποιοι από αυτούς είναι το άγχος, η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και τα προβλήματα στη σχέση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας άνδρας είναι να αναζητήσει αυτές τις λύσεις, να εντρυφήσει σε αυτές και να τις εφαρμόσει πιστά. Πολλές σημαντικές διεθνείς μελέτες αναφέρουν αξιόλογα ποσοστά ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίοι εμφανίζουν ταυτόχρονα και προβλήματα στύσης. Αν λάβουμε υπόψη μας την έκταση των καρδιακών παθήσεων, αντιλαμβανόμαστε ότι το παραπάνω πρόβλημα απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό ανδρών. Με ή χωρίς κράνος στον μικρό σας φίλο δεν αλλάζει κάτι αν και φαίνεται ότι η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την ασθένεια.

Επίσης, στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει και η ακτινοβολία στην περιοχή της πυέλου. Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να είναι οργανικά (χωρίζονται σε αγγειακά, ανατομικά, ορμονικα και φαρμακευτικά) ή ψυχογενή. Φυσικά, σε κάθε περιστατικό μπορεί να συνυπάρχουν περισσότερα από ένα αίτια. Η στυτική δυσλειτουργία είναι η προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης. Για να ολοκληρωθεί μία επιτυχημένη στύση συμμετέχουν στη διαδικασία τα νεύρα, οι μύες, τα αγγεία, οι ορμόνες και ο εγκέφαλος.

Ωστόσο, δεν είναι αποτελεσματικά στο 30% των περιπτώσεων, ιδιαίτερα σε ασθενείς με νευρολογική βλάβη, σοβαρή αγγειοπάθεια και σ’ αυτούς που υποβλήθηκαν σε ριζική προστατεκτομή. Όπως συμβαίνει με όλα τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία, το Levitra είναι ένα φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα και χρησιμοποιείται για την απόκτηση και διατήρηση μιας στύσης, την οποία δεν θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει σε διαφορετική περίπτωση. Το Viagra Super Active χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι άντρες. Αυτό το νέο φάρμακο ισχυρίζεται ότι έχει μεγαλύτερη δραστικότητα και βελτιώνει την αντοχή μετά την κατανάλωση του. Arnold Kegel δημιούργησε αρχικά τις ασκήσεις Kegel στα τέλη της δεκαετίας του 1940 για να βοηθήσει τις γυναίκες να ανακτήσουν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης μετά από ένα τοκετό.

Ένα ακόμα εργαλείο που βοηθά στην διάγνωση είναι η καταγραφή των νυχτερινών στύσεων του ασθενούς και μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό κάποιων ψυχολογικών αιτίων για την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Κάθε υγιής άνδρας παρουσιάζει ακούσιες στύσεις κατά την διάρκεια του ύπνου. Εάν δεν εντοπιστούν νυχτερινές ακούσιες στύσεις, είναι πιο πιθανό η στυτική δυσλειτουργία να έχει οργανικά και όχι ψυχογενή αίτια. Η καταγραφή όμως των αυθόρμητων νυχτερινών στύσεων δεν είναι εντελώς αξιόπιστη. Πλέον έχουμε στην διάθεσή μας πολλές εργαστηριακές εξετάσεις που συμβάλλουν καταλυτικά στην διάγνωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι εξετάσεις για τα συστημικά νοσήματα περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, αναλύσεις ούρων, λιπιδαιμικές μετρήσεις, μετρήσεις κρεατινίνης και ηπατικών ενζύμων.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, σε μερικούς ασθενείς, η ΣΔ μπορεί να αποτελεί πρώϊμο σημείο στεφανιαίας νόσου (καρδιοπάθειας). Πρέπει αν σημειωθεί ότι όλα τα ψυχιατρικά νοσήματα (σχιζοφρένεια, κλπ) συνοδεύονται από μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και στυτική δυσλειτουργία, ανεξάρτητα από τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Η σεξουαλική υγεία αποτελεί δικαίωμα του άνδρα κάθε ηλικίας αλλά πλέον και επιλογή. Η διαταραχή της σεξουαλικής υγείας του άνδρα αποτελεί ευρύ πεδίο μελέτης της σύγχρονης Ανδρολογίας που έχει πλέον να προτείνει σύγχρονες και αποτελεσματικές θεραπείες στο μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που αφορούν σε αυτό το θέμα. Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο πέφτει και η πίεση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να γεμίσει το πέος και να γίνει και πάλι σαν ξύλο! Όσο είναι κάποιος νέος, το αίμα στις φλέβες του βράζει αλλά τώρα αυτό δεν συμβαίνει πια. Επίσης, το υπερβολικό λίπος παρεμποδίζει ορμόνες που μπορεί να αποτελούν μέρος του προβλήματος. Κάθε άσκηση κάνει καλό, για παράδειγμα, το περπάτημα 30 λεπτά την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας κατά 41%, σύμφωνα με το Harvard Health Publishing . Μια δεύτερη μελέτη έδειξε ότι η L-αργινίνη σε συνδυασμό με το φυτικό προϊόν πυκνογενόλη (πρόκειται για φλαβονοειδές εκχύλισμα από ένα είδος πεύκου), αποκατέστησε τη σεξουαλική ικανότητα στο 80% των συμμετεχόντων μετά από δύο μήνες και στο 92% μετά από τρεις μήνες . Το αποτέλεσμα αυτό χαρακτηρίστηκε ως σημαντική βελτίωση από τους ερευνητές.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην χρήση αναβολικών φαρμάκων, όποια και αν είναι η αποθεραπεία, η οποία έχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσει την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας, σοβαρών διαταραχών γονιμότητας και την εμφάνιση καρκίνου. Το ιατρικό και το σεξουαλικό ιστορικό ενός ατόμου μπορούν να βοηθήσουν στον καθορισμό της φύσης και της σοβαρότητας της ΣΔ. Πιο συγκεκριμένα, το ιατρικό ιστορικό μπορεί να αποκαλύψει νοσήματα που οδηγούν σε ΣΔ, ενώ μια απλή περιγραφή της σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό προβλημάτων σχετικά με τη σεξουαλική https://www.joypharmacy.gr/ επιθυμία, τη στύση, την εκσπερμάτιση, ή τον οργασμό. Τέλος, άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η ηπατική ανεπάρκεια στα πλαίσια ηπατίτιδας Β, αλλά και μεταβολικές διαταραχές όπως έλλειψη βιταμίνης D και υψηλά επίπεδα ομοκυστεϊνης στο αίμα. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως αν ελεγχθούν αυτοί οι παράγοντες κινδύνου (π.χ. με άσκηση, διακοπή καπνίσματος, φαρμακευτική αγωγή) μπορεί να υπάρξει και βελτίωση της στύσης5. Είναι γεγονός πως τα προβλήματα της στύσης αποτελούν ακόμα και σήμερα ταμπού για πολύ κόσμο, με αποτέλεσμα ελάχιστοι άντρες να αναζητούν τελικά ιατρική βοήθεια.

Ποια Είναι Τα Πιο Συχνά Αίτια Στυτικής Δυσλειτουργίας;

Το Kamagra είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο που αντιμετωπίζει ή βελτιώνει σεξουαλικά προβλήματα, άλλες μορφές στυτικής δυσλειτουργίας και άλλα σεξουαλικά προβλήματα. Το ζελέ Kamagra είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο https://eumeds.gr/ που βοηθάει στην ερωτική ικανοποίηση. Η ερωτική ικανοποίηση αποτελεί μια βασική ανάγκη για κάθε παντρεμένο ζευγάρι και χωρίς αυτή υπάρχουν προβλήματα που ενδέχεται να οδηγήσουν μέχρι και στο διαζύγιο.

Δουλεύει σε πολύ λίγο χρόνο, τριάντα μόλις λεπτά και διαρκεί μέχρι και τέσσερις ώρες. Συμπαγείς προθέσεις μόνιμης σκληρότητας, είναι οι πιο απλές προθέσεις και αποτελούνται από ένα ζεύγος συμπαγών κυλίνδρων από εύπλαστο υλικό, φέρουν κατά μήκος τους ένα ευλύγιστο μεταλλικό άξονα και δίνουν στον κύλινδρο το σχήμα που επιθυμεί. Η 2ης γραμμής θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή ενδοσηραγγωδών ενέσεων αγγειοδραστικών ουσιών σε ασθενείς οι οποίοι είτε δεν ανταποκρίνονται είτε δεν μπορούν να λάβουν λόγω αντενδείξεων πρώτης γραμμής θεραπεία. Εξωτερικά το πέος καλύπτεται από τον ινώδη χιτώνα ο οποίος επίσης συμμετέχει στην σκληρότητα του πέους και τον καθορισμό του σχήματός του.

Add Comment

0.0/5

Hannu on espoolainen luottamushenkilö, Microsoftille työskentelevä insinööri ja osa-aikainen yrittäjä.
Hannu Heikkinen