Warning: A non-numeric value encountered in /home/hannuhe1/public_html/wp-includes/functions.php on line 68
Τα Μυστικά Της Καλής Στύσης
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Μυστικά Της Καλής Στύσης

Αντίθετα με όσα ακούγονται κατά καιρούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα φάρμακα αυτά είναι αρκετά ασφαλή αρκεί να λαμβάνονται με σύνεση και πάντοτε με τις οδηγίες ιατρού. Τα φάρμακα δεν μπορούν να ληφθούν από ασθενείς που λαμβάνουν νιτρώδη λόγω καρδιαγγειακής νόσου. Τέλος, διάφορες ανατομικές ανωμαλίες στην περιοχή του πέους μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση της δυσλειτουργίας. Παθήσεις όπως η φίμωση, ο βραχύς χαλινός https://www.smile-pharmacy.gr/ και η παθολογική κάμψη του πέους ή στα πλαίσια της νόσου του Peyronie, μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Επίσης, υπάρχουν πολλά φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία όπως είναι ορισμένα αντιυπερτασικά, τα αντικαταθλιπτικά και αντιψυχωσικά φάρμακα ή και τα αντισταμινικά. Χρήση ναρκωτικών ουσιών όπως η ηρωίνη, η κοκαΐνη και η μεθαδόνη μπορούν να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία1.

  • Χρησιμοποιούνται από το 1985 και δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε 10 λεπτά, με διάρκεια, αναλόγως της δόσης, που δεν πρέπει να ξεπερνά τη 1 ώρα.
  • Τα τρόφιμα που μπορούν να ανεβάσουν τη λίμπιντο των ανθρώπων αποκαλούνται αφροδισιακά, όρος που προέρχεται από τη Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα στην αρχαία Ελλάδα.
  • Αν το αλκοόλ προκαλέσει ζημιά στο συκώτι τότε θα αναπτυχθούν θηλυκές ορμόνες που θα καταστρέψουν την τεστοστερόνη που χρειάζεται για μια φυσιολογική στύση.

Το 52% των ανδρών μεταξύ ετών εμφανίζουν κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας. Η συχνότητα της διαταραχής αυξάνει με την ηλικία, λόγω της αύξησης της συχνότητας διαφόρων συνοδών παθήσεων. Μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην επιθεώρηση Brain Research εξέτασε την επίδραση του ύπνου στα επίπεδα τεστοστερόνης του άντρα και κατέδειξε πως η απελευθέρωση της ορμόνης εξαρτάται από το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας.

Πόσο Αποτελεσματικά Και Ασφαλή Είναι Τα Χάπια Της Στύσης;

Χειρουργικές επεμβάσεις στην πύελο, όπως επεμβάσεις στο παχύ έντερο και στην κύστη ή στον προστάτη. Δίνεται ελπίδα σε χρόνια πάσχοντες από ΣΔ, χωρίς την ανάγκη ενέσεων ή προθέσεων. Η επαναστατική αυτή μέθοδος εφαρμόζεται ήδη από το 2010 σε χιλιάδες ασθενείς. H συχνότητα εμφάνισης στον πληθυσμό είναι μεγάλη με ποσοστά από 10-52% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες. Όμως, το σώμα ΟΛΩΝ των αντρών είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε, όταν ο νους δίνει σήμα ότι επέρχεται κίνδυνος ή απειλή, έρχεται ο φόβος και τότε το σώμα σε βιολογικό επίπεδο ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Ακρογωνιαίο λίθο στην διάγνωση αποτελεί ένα καλό, λεπτομερές ιατρικό και σεξουαλικό ιστορικό και η κλινική εξέταση.

Τέλος, όπως συμβαίνει και στον αντρικό πληθυσμό, η κατάθλιψη και, πολλές φορές, η φαρμακευτική αγωγή γι’ αυτήν, αποτελούν έναν σοβαρό, βλαπτικό παράγοντα για τη σεξουαλική ζωή. Δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν είναι https://www.joypharmacy.gr/ επεμβατική μέθοδος, δεν έχουν εμφανιστεί παρενέργειες, η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη. Λειτουργεί προς όφελος των χρονίως πασχόντων (σακχαροδιαβητικοί, καρδιοπαθείς, ασθενείς μετά από ριζική προστατεκτομή).

Μπορεί να αφορά αδυναμία έναρξης, διατήρησης και έντασης της στύσης μεμονωμένα ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών. Η επέμβαση για την αποκατάσταση της στύσης απευθύνεται στα περιστατικά η ΣΔ δε μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή και επίσης προτείνεται όταν ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει αγωγή εφ’ όρου ζωής λόγω μόνιμων οργανικών προβλημάτων. Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις είναι το χειρουργείο πεϊκής πρόθεσης και η Αγγειοχειρουργική. Τα από του στόματος φάρμακα είναι ουσίες που επιδρούν στα αγγεία του πέους, αυξάνοντας την ροή του αίματος και επιτυγχάνουν την τελική σκληρότητα που είναι απαραίτητη για την συνουσία. Τα φάρμακα αυτά δρουν περιφερικά αλλά χρειάζονται και την ενέργεια του ΚΝΣ (εγκέφαλος) για να δράσουν. Οι ασθενείς πολύ συχνά δεν ξέρουν οτι οι ουσίες αυτές κάτω από συνθήκες έντονου στρες και άγχους δεν θα τους δώσουν το ιδανικό αποτέλεσμα.

Το στρες μπορεί να σταματήσει την παραγωγή τεστοστερόνης με αποτέλεσμα να πέσει ή λίμπιντο. Το βότανο αυτό μπορεί να αυξήσει την λίμπιντο (χρησιμοποιείται και σε προβλήματα προστάτη) και ίσως να προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καθοριστικό ρόλο στην όλη προσπάθεια αντιμετώπισης ενός τέτοιου ζητήματος παίζει η/ο σύντροφος της/του ασθενούς. Η/Ο σύντροφος του ατόμου που βιώνει αυτή τη δυσπραγία ενδέχεται να βιώνει παρόμοια συναισθήματα με το πάσχον άτομο, καθώς η ερωτική πράξη αναπτύσσει μια δυναμική που αφορά και τους δύο συμμετέχοντες.

Με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου/σεξολόγου, προσπαθήστε να τα διαχειριστείτε ή να εμποδίσετε τα συμπτώματα αυτά να επηρεάσουν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. • Οι περισσότεροι άντρες κατά την διάρκεια της σεξουαλικής τους ζωής έχουν βρεθεί σε αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης στύσης. Όμως εκατομμύρια άντρες όλων των ηλικιών βιώνουν αυτή την ανικανότητα ως ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα.

Μύθοι Και Πραγματικότητες Για Τη Στυτική Δυσλειτουργία

Αν η στυτική δυσλειτουργία έχει ψυχογενή αίτια τότε θα χρειαστεί να απευθυνθείς οπωσδήποτε σε έναν ψυχολόγο. Μάλιστα κλινική μελέτη αναφέρει ότι όσοι πήραν το βότανο βελτίωσαν κατά 62% την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και κατά 51% τα προβλήματα στύσης. Η πεϊκή πρόθεση τοποθετείται με μια απλή επέμβαση η οποία γίνεται με επισκληρίδιο αναισθησία (από τη μέση και κάτω), διαρκεί περίπου μία ώρα και απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας στην κλινική. («ζάχαρο») μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα και τα αγγεία τα οποία ρυθμίζουν τον μηχανισμό στύσης. Τα καλά νέα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσλειτουργίας στύσης μπορεί να θεραπευθούν.

βοήθεια με τη στύση

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία στύσης, ικανής για σεξουαλική επαφή ενώ μπορεί να περιλαμβάνει διαταραχές εκσπερμάτισης, οργασμού και επιθυμίας. Η αδυναμία στύσης στην Ελλάδα εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε νεαρές ηλικίες λόγω άγχους ενώ αυξάνει κατακόρυφα μετά την ηλικία τω 40 ετών πυροδοτώντας δυσάρεστα συναισθήματα. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο ψυχολογικός παράγοντας, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι ασθενείς μετά από έμφραγμα παρουσιάζουν ως κύρια ψυχολογική επίπτωση το φόβο και το άγχος, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να επανακτήσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Επίσης πολλές φορές η σύντροφος φοβάται και αποθαρρύνει τον σύντροφο της να έχει σεξουαλική ζωή, για να μην εμφανιστεί το καρδιακό πρόβλημα ξανά. Πρέπει να αναφερθεί ότι η σεξουαλική δραστηριότητα δεν προκαλεί πιο πολύ stress από ότι μία συγκρίσιμη δραστηριότητα της καθημερινής ρουτίνας. Επίσης, σύμφωνα με μελέτες το σεξ συμβάλλει μόνο στο 1% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.

Στυτική Δυσλειτουργία: Τι Είναι, Τι Την Προκαλεί Και Τι Μπορείτε Να Κάνετε

Αναφέρουν συνήθως ότι βιώνουν αρνητικά αισθήματα όπως φόβο και ντροπή να μοιραστούν το πρόβλημα τους στον ψυχρό περιβάλλον ενός ιατρείου. Η στυτική δυσλειτουργία είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής ενός άνδρα που μεγαλώνει που πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. Επιπροσθέτως, κάποιες επεμβάσεις, όπως η επέμβαση ριζικής προστατεκτομής και η επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως, μπορούν να τραυματίσουν νεύρα και αγγεία http://clearftservices.com/2021/03/σκουλήκια-στα-κόπρανα-οξυουρίαση/ κοντά στο πέος και να συντελέσουν στην εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας. Η επίτευξη μιας μόνιμης, λύσης στο πρόβλημα της δυσλειτουργίας στύσης είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του άνδρα και της συντρόφου του. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και παθήσεις που μπορεί να συντελέσουν στην εμφάνιση ή στην επιδείνωση της στυτικής δυσλειτουργίας. Είναι γεγονός πως τα προβλήματα στύσης αφορούν κυρίως τις μεγαλύτερες ηλικίες.

βοήθεια με τη στύση

Βέβαια, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί από μόνη της να αποτελέσει παράγοντα εμφάνισης κατάθλιψης δημιουργώντας τελικά έναν φαύλο κύκλο. Εάν αποτύχουν τα φάρμακα, οι πεϊκές προθέσεις έχουν εξελιχθεί τόσο τεχνολογικά, που προσφέρονται πλέον με εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Τοποθετούνται χειρουργικά, με τομή όμως που δεν φαίνεται μετά (στο όσχεο), και επιτρέπουν στον ασθενή τη μηχανική ενεργοποίηση όποτε και για όσο χρόνο θέλει. Για τα ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν ειδικές θεραπείες (γνωστική/συμπεριφορική και sex therapy), που περιλαμβάνουν συναντήσεις ανά 2 περίπου εβδομάδες με ειδικό σεξολόγο και διαρκούν από 1-3 μήνες ανάλογα με το πρόβλημα. Στα οργανικά προβλήματα, ο πιο συχνός τρόπος αντιμετώπισης είναι η φαρμακευτική αγωγή.

Η στυτική δυσλειτουργία σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να έχει παθολογικά αίτια που μπορεί να πλήξουν και άλλα συστήματα και για αυτό χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Τα συμπληρώματα διατροφής και τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί να ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για τη στύση σας αλλά και την υγεία σας εν γένει. Παράλληλα με την φυσική εξέταση, μια ψυχολογική εκτίμηση, με την χρήση συνέντευξης και εξειδικευμένων ερωτηματολογίων, μπορεί να βοηθήσει τον ιατρό να εντοπίσει τους ψυχολογικούς παράγοντες που δυσχεραίνουν την επίτευξη στύσης. Πολλές φορές πολύτιμη αποδεικνύεται και η συνέντευξη του/της συντρόφου και μπορεί να αναδείξει αλλά επίσης και συμπεριφορές και εντυπώσεις κατά την συνουσία καθεαυτή.

Μην σταματήσετε να παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο πριν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μελέτες σε άντρες με σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό και με στυτική δυσλειτουργία έχουν δείξει πως η απώλεια 10% του σωματικού βάρους με μεσογειακή διατροφή και άσκηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, να επανέλθει δηλαδή η ποιότητα της στύσης στα φυσιολογικά. Η κακή κυκλοφορία του αίματος, ιδίως όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος, παίζει σημαντικό ρόλο στα προβλήματα στύσης. Βότανα που βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη στύση, είναι το τζίντζερ, το ginseng, το γκίνγκο μπιλόμπα, αλλά και η κόκκινη πιπεριά. Αγοράστε τα παραπάνω βότανα από καταστήματα που πωλούν υγιεινές τροφές ή ως συμπληρώματα και πάρτε ένα από αυτά 1-2 ώρες πριν τη σεξουαλική πράξη. Ακόμη στα φαρμακεία θα βρείτε ειδικές φόρμουλες με συνδυασμό συστατικών που βοηθούν στη στύση και που αποτελούν συμπληρώματα διατροφής και όχι φάρμακα.

Ωστόσο, στην πλειονότητα (80%) των ανδρών, η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε κάποιο οργανικό πρόβλημα ή διαταραχή. Για τους περισσότερους άνδρες, τα αίτια μπορούν να προσδιοριστούν εύκολα και με τη σωστή θεραπεία να συνεχίσουν μία ικανοποιητική ερωτική ζωή. Το πρώτο βήμα για να αναζητήσεις βοήθεια στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας είναι να την αναγνωρίσεις. Διάφορα φάρμακα που χορηγούνται σε αυτούς τους ασθενείς (π.χ. https://eumeds.gr/ αντιυπερτασικά), καθώς και το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα στύσης. Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δύο παθήσεις μοιράζονται πολλούς κοινούς αιτιολογικούς παράγοντες. Το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, η παχυσαρκία προκαλούν οξειδωτικό stress με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενδοθηλιακής νόσου και τη βλάβη των αγγείων τα οποία τροφοδοτούν με αίμα τα όργανα του σώματος.

Τρόποι Αντιμετώπισης Και Ο Ρόλος Των Φαρμάκων

Πρόκειται για την αδυναμία επίτευξης ή διατήρηση στύσης ικανής για σεξουαλική επαφή. Το πρόβλημα μπορεί να είναι παροδικό ή μόνιμο ή να μπορεί να επιτευχθεί στύση μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα. Καθώς πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί σε πολλούς άντρες, αξίζει να έχετε στο μυαλό σας τις παρακάτω σημαντικές πληροφορίες. Αυτή η φαρμακευτική αγωγή λαμβάνεται συνήθως 30 με 60 λεπτά πριν από την επαφή, αν και ορισμένοι ασθενείς βλέπουν καλύτερα αποτελέσματα μετά από μερικές ώρες. Ανάλογα με τον τύπο του φαρμάκου, η διάρκεια δράσης κυμαίνεται από 8 έως 36 ώρες.

Add Comment

0.0/5

Hannu on espoolainen luottamushenkilö, Microsoftille työskentelevä insinööri ja osa-aikainen yrittäjä.
Hannu Heikkinen