Warning: A non-numeric value encountered in /home/hannuhe1/public_html/wp-includes/functions.php on line 68
Τα 7 Συχνότερα Αίτια Στυτικής Δυσλειτουργίας
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα 7 Συχνότερα Αίτια Στυτικής Δυσλειτουργίας

Τα 7 Συχνότερα Αίτια Στυτικής Δυσλειτουργίας

Εκκρίνονται νευροδιαβιβαστές (χημικές ουσίες φυσικές για τον οργανισμό) οι οποίοι φτάνουν στα νευρά τους πέους και τελικά παράγεται η ουσία κυκλική γουανοσίνη μονοφωσφατάση . Αυτή η ουσία προκαλεί διαστολή των αρτηριών που πέους, με αποτέλεσμα περισσότερο αίμα να φτάνει εκεί και να παρατηρείται στύση. Για παράδειγμα κάποιος δεν μπορεί να έρθει σε στύση όταν είναι κουρασμένος, έχει στρες ή έχει πιει πολύ αλκοόλ. Για τους περισσότερους άνδρες αυτή η κατάσταση είναι παροδική και υπάρχει στύση όταν υπάρχει σεξουαλικό ερέθισμα.

προβλήματα στύσης

Ο ιατρός επίσης, μπορεί να βρει πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα του ασθενούς, εάν για παράδειγμα οι σφυγμοί στους καρπούς ή τους αστραγάλους παρουσιάζονται μειωμένοι. Άλλη μια αιτία μπορούν επίσης να είναι κάποια χαρακτηριστικά του πέους όπως για παράδειγμα η κάμψη του κατά την διάρκεια της στύσης, μια κάμψη που αρκετές φορές είναι σύμπτωμα της νόσου Peyronie. Η ακολουθία των συμβάντων περιλαμβάνει νευρικές https://www.joypharmacy.gr/ ώσεις στον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και την περιοχή γύρω από το πέος και απόκριση στους μύες, στους ινώδεις ιστούς, στις φλέβες στις αρτηρίες και κοντά στα σηραγγώδη σώματα. Βλάβες στο νευρικό σύστημα, στο κυκλοφορικό σύστημα, στους μύες και στους ινώδεις ιστούς, οι οποίες πολύ συχνά αποτελούν εκφάνσεις υποκείμενου νοσήματος, αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία εμφάνισης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ριζική Προστατεκτομή: Πώς Επηρεάζει Τη Στυτική Λειτουργία

Η συχνότητα της διαταραχής αυξάνει με την ηλικία, λόγω της αύξησης της συχνότητας διαφόρων συνοδών παθήσεων. Η στύση είναι το αποτέλεσμα μίας σύνθετης αλληλεπίδρασης ψυχολογικών, νευρολογικών, αγγειακών και ορμονικών http://orionetl.com/levitra-online/ παραγόντων. Η στυτική διαταραχή στους νέους είναι συνήθως ψυχογενής, ενώ στους άντρες, μετά τα 50 έτη, είναι οργανικής αιτιολογίας. Ο διαχωρισμός των δύο αιτίων είναι δύσκολος, καθώς συνήθως μπορεί να εμπλέκονται.

  • Οι ειδικοί τονίζουν πως ο άνδρας μπορεί να φτάσει σε οργασμό ακόμα και όταν δεν έχει επιτευχθεί ολοκληρωμένη στύση κι επισημαίνουν ότι έτσι κι αλλιώς το ζευγάρι δεν απολαμβάνει σεξουαλικά κατά αποκλειστικότητα με τη συνουσία.
  • Τα ευρήματά μας αναδεικνύουν την ανάγκη διεξαγωγής περαιτέρω ερευνών», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, επίκουρος καθηγητής Ομάρ Ελ Σαχάουι του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του Ιατρικού Κέντρου NYU Langone.
  • Οποιοσδήποτε τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στα νεύρα, ή να εμποδίσει την ροή του αίματος προς τα σηραγγώδη σώματα του πέους, είναι πιθανό να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται στη στένωση των αρτηριών, οι οποίες μεταφέρουν αίμα στο πέος.

Υπάρχουν όμως και άλλες 10 λύσεις και μάλιστα φυσικές που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα.. Η κατανάλωση τροφών, που είναι πλούσιες σε ορισμένα φλαβονοειδή, σχετίζεται άμεσα με μειωμένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες, σύμφωνα… Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι απόρροια της ηλικίας, αλλά έχει υποκείμενα σωματικά ή/και ψυχολογικά αίτια. Μελέτη του 2012 απέδειξε ότι η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί πιο αξιόπιστο προγνωστικό παράγοντα, από το οικογενειακό ιστορικό και το κάπνισμα, σε άνδρες ηλικίας ετών με πρωτοεμφανιζόμενη καρδιακή νόσο. Πολλοί άντρες, καθώς μεγαλώνουν, καταφεύγουν στην λύση του Viagra, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό και έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους με στυτική δυσλειτουργία μέχρι σήμερα.

Ο κύριος λόγος είναι ότι σε πολλούς άνδρες εξακολουθεί να υπάρχει η νοοτροπία ότι η ερωτική ζωή πρέπει να είναι ιδιωτική υπόθεση και να μην εκτίθεται στον κόσμο, αλλά ούτε και στο γιατρό. «Η αμηχανία, οι προκαταλήψεις, οι ντροπές που συνοδεύουν το σεξ εξηγούν τη δυσκολία αναζήτησης λύσεων», συμπληρώνει ο Δρ. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε είναι η σιωπή.

Το καλό αποτέλεσμα της θεραπείας αυτής με το ειδικό μηχάνημα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μπορεί να διαρκέσει πάνω από 2 χρόνια αλλά και μετά το χρονικό αυτό διάστημα η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί. Η ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ είναι μια πάθηση που ορίζεται ως αδυναμία να επιτευχθεί και να διατηρηθεί στύση κατάλληλη για σεξουαλική επαφή. Μετά τη σεξουαλική επαφή τα επίπεδα της ουσίας cGMP πέφτουν και το πέος σταδιακά επανέρχεται σε χαλάρωση. Όταν μάλιστα έρχεται να προστεθεί https://eumeds.gr/ και ο παράγοντας χρήσηςναρκωτικών, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού σταδιακά εξαντλούνται τα αποθέματα τεστοστερόνης, με ό,τι σημαίνει αυτό για τη στυτική λειτουργία. Μια μελέτη του 2011 έδειξε ότι άνδρες που έπασχαν από ήπια έως μέτρια στυτική δυσλειτουργία και πήραν συμπληρώματα L-κιτρουλίνης παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και ήταν πολύ ικανοποιημένοι. Εκτός από το βότανο-βιάγκρα που είναι το τζίνσενγκ, υπάρχει και το φρούτο-βιάγκρα που είναι το καρπούζι.

Πρόβλημα Στύσης: Ένδειξη Αυτών Των Παθήσεων Εικόνες

Ήδη σύμφωνα με στοιχεία τα τελευταία χρόνια 1500 Έλληνες απολαμβάνουν και πάλι τον έρωτα χάρη στην πεϊκή πρόθεση. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που έχουν τοποθετήσει πεϊκή πρόθεση είναι 60 χρόνων (35 ο νεότερος και 85 χρόνων ο μεγαλύτερος). Τριάντα ημέρες μετά την τοποθέτηση ο άνδρας μπορεί να ενεργοποιήσει την πεϊκή πρόθεση, ασκώντας ελαφρά πίεση στην αντλία ελέγχου, η οποία είναι τοποθετημένη εντός του οσχέου. Αμέσως μετά την ερωτική του επαφή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χαλαρώνει και πάλι το πέος του. Φαίνεται όμως ότι κρύβει και σοβαρότερα προβλήματα για την υγεία του αφού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η στυτική λειτουργία συνδέεται άμεσα με την υγεία της καρδιάς. Η στυτική δυσλειτουργία προκαλεί αναμφίβολα σημαντική δυσφορία στον άντρα και του στερεί την ικανοποίηση από τη σεξουαλική του ζωή.

Αν οι αρτηρίες μπλοκαριστούν, από κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, τότε σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα και στη ροή αίματος στο πέος. Προσέξτε λοιπόν τη διατροφή σας για να αποφύγετε την πρόσληψη τροφών που οδηγούν σε υψηλή χοληστερίνη. Μια σωστή διατροφή πρέπει να περιέχει αρκετές ίνες( βρόμη, φασόλια, κριθάρι, σπαράγγι), να μαγειρεύετε με ελαιόλαδο, να περιορίσετε τα κρέατα και να αυξήσετε τα χορτοφαγικά γεύματα. https://emirateslightingfactory.com/2021/11/09/page-7/ Ακόμη φάτε ψάρια, επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης, τρώτε ξηρούς καρπούς, μανιτάρια, γκρέιπφρουτ, μήλα και πιείτε γάλα. Σύμφωνα με τις έρευνες, οι ασθενείς με καρδιακή νόσο έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας. Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί προϊόν αθηροσκλήρωσης των πεϊκών αρτηριών, μειωμένης καρδιακής παροχής ή παρενέργειας των φαρμάκων για την καρδιακή ανεπάρκεια.

προβλήματα στύσης

Η διάγνωση βασίζεται στη λήψη ιστορικού, στην κλινική εκτίμηση, στον εργαστηριακό και ορμονικό έλεγχο και στην ψυχολογική αξιολόγηση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα γίνεται ένας αντικειμενικός έλεγχος των στυτικών διαταραχών. Μπορεί το σεξ για τους έφηβους να μην αποτελεί ταμπού αφού τα έχουν ”δει όλα” στο διαδίκτυο αλλά εξακολουθούν… Η L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που υπάρχει στο σώμα με φυσικό τρόπο και βοηθά στην παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, μπορεί να συμβάλλει στην στύση. Η χρήση ενδοπεϊκών ενέσεων που έχουν δράση σε τοπικό επίπεδο και μπορούν να γίνονται από τον ίδιο τον ασθενή κατόπιν εκπαιδεύσεως από τον ειδικό Ανδρολόγο. Η σηραγγομετρία/σηραγγογραφία, που αποτελεί τη μέθοδο εκλογής στη διάγνωση διαταραχών του μηχανισμού φλεβικής απόφραξης, αλλά είναι επεμβατική.

Το «ευχαριστώ» Του Κικίλια Σε Υγειονομικούς Και Πολίτες Για Τον Ένα Χρόνο Εμβολιασμών

Εκεί όπου οι συντηρητικές θεραπείες αποτυγχάνουν, η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες θεραπευτικές μεθόδους για τη δυσλειτουργία της στύσης και προσφέρει μόνιμη και ριζική λύση σε πολλούς πάσχοντες άνδρες. Τέλος, οι χειρουργικές λύσεις για τη στυτική δυσλειτουργία στους νέους συνιστώνται όταν όλες οι άλλες θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα και περιλαμβάνουν τηνπεϊκή πρόθεσηκαι τηχειρουργική των αρτηριών. Η μεν πρώτη είναι μια https://www.pharmacy2go.gr/ απλή επέμβαση, κατά την οποία τοποθετείται ενδοπεϊκά μια αντλία σιλικόνης, που ουσιαστικά μιμείται τη διαδικασία της στύσης. Μέσω αυτής επιτυγχάνεται η αυθόρμητη σεξουαλική επαφή και το επιθυμητό λειτουργικό αποτέλεσμα. Η δε δεύτερη επιλέγεται σε περιπτώσεις που υπάρχουν σημαντικές βλάβες του αρτηριακού δικτύου, όπως για παράδειγμα τραυματισμοί. Η Οργανική Στυτική Δυσλειτουργία οφείλεται σε μια πληθώρα ιατρικών καταστάσεων, συχνά πολύ διαδεδομένων.

προβλήματα στύσης

Ακόμη στα φαρμακεία θα βρείτε ειδικές φόρμουλες με συνδυασμό συστατικών που βοηθούν στη στύση και που αποτελούν συμπληρώματα διατροφής και όχι φάρμακα. Τo Ginkgo Biloba δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά. Το ginseng πρέπει να το αποφεύγουν όσοι έχουν αρτηριακή πίεση και την πιπεριά όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι. Όσο μεγαλώνει ένας άντρας τόσο θα μεγαλώνει και η αναμονή για την επιθυμητή στύση.

Εάν δεν εντοπιστούν νυχτερινές ακούσιες στύσεις, είναι πιο πιθανό η στυτική δυσλειτουργία να έχει οργανικά και όχι ψυχογενή αίτια. Η καταγραφή όμως των αυθόρμητων νυχτερινών στύσεων δεν είναι εντελώς αξιόπιστη. Το σημαντικότερο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πρώτα από όλα η αναγνώριση και η παραδοχή του από τον ασθενή και τον/τη σύντροφο του. Πολλοί άντρες δυσκολεύονται να μιλήσουν για αυτό το πρόβλημα είτε ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό. Το σημαντικό είναι να εμπιστευτείτε το γιατρό σας και να μιλήσετε ανοιχτά μαζί του. Αυτές περιλαμβάνουν φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, ενέσεις στο πέος, φάρμακα που εισάγονται στην ουρήθρα, συσκευές κενού και χειρουργείο.

Η Πανδημία Βλάπτει Σοβαρά Την Απιστία

Ενδείκνυνται μόνο σε σαφείς επίκτητες βλάβες του αρτηριακού δικτύου (π.χ. τραυματισμοί). Αντενδείκνυται σε αρτηριακού τύπου προβλήματα επί αγγειακής νόσου, όπως σε διαβητικούς, αρτηριοσκληρωτικούς άνδρες κλπ. Λιποκύτταρα λαμβάνονται από την κοιλιακή χώρα του ασθενούς και υπόκεινται σε σύντομη επεξεργασία για να μετατραπούν σε βλαστοκύτταρα. Τα βλαστοκύτταρα αυτά έχουν την ιδιότητα να διαφοροποιούνται και να μετασχηματίζονται σχεδόν σε όλους τους κυτταρικούς τύπους του ανθρώπινου σώματος.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, θα πρέπει να γνωρίζετε και να αισθάνεστε άνετα με τις πιθανές παρενέργειες και επιπλοκές που μπορεί να συμβούν με κάθε θεραπεία. Γι ‘αυτό και αν αντιμετωπίζεται προβλήματα με τη στύση σας, κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε έναν ειδικό. Το παράδοξο είναι ότι η μη ικανοποιητική στυτική λειτουργία μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως οι νέοι άνδρες διεγείρονται πολύ γρηγορότερα σε σύγκριση με τις νεαρές γυναίκες και συχνά φτάνουν σε οργασμό όταν οι γυναίκες βρίσκονται ακόμα στην πρώτη φάση της διέγερσης. Μετά την ηλικία των 50, ο αυξημένος χρόνος που χρειάζεται ένας άνδρας για να διεγερθεί ταιριάζει περισσότερο στον αντίστοιχο χρόνο που χρειάζεται μια γυναίκα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι άντρες βιώνουν περιστασιακά δυσκολία στο να έχουν ή να διατηρήσουν μια στύση.

Add Comment

0.0/5

Hannu on espoolainen luottamushenkilö, Microsoftille työskentelevä insinööri ja osa-aikainen yrittäjä.
Hannu Heikkinen